RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Глава Дніпропетровської облради Олійник ховає майно у дружин і оточення - розслідування

Колишній прокурор Дніпра, депутат Дніпропетровської міськради і Верховної Ради, заступник губернатора області, а нині глава облради Святослав Олійник приховує майно за допомогою цивільних дружин і партнерів по бізнесу.

Про це повідомляється в матеріалі From-ua.

У декларації Олійника за 2019 року є квартира в Києві, 2 млн гривень, менше 500 тис гривень зарплати і Land Rover.

Як пише видання, до 2012 року у Олійника була дружина Варвара (Харченко). Олійник оформив на неї юрфірму "Юстус", яка входила в орбіту Ігоря Коломойського. У 2005 вони купили в Дніпрі квартиру на 341 кв м, яка розширювалася "шляхом захоплення прилеглих комунальних приміщень". Також купили дві квартири в Дніпрі, а в 2007 - будинок і ділянку. Нерухомість оформлена на Варвару, здана в оренду, а сама вона живе в Греції. Видання зазначає, що податки з оренди не виплачуються. Також Варвара володіє компанією "DoLina" в Словаччині. Зареєстрована компанія там же, де і PROXIMA Ірини Гуназа - нинішньої цивільної дружини Олійника. Майно Ірини не з'являлися, хоча Олійник з нею вже 8 років, пише видання. Ірина Гуназа живе в Словаччині, в приватному будинку площею 450 кв м, і є володарем ТОВ "Берег-А" з Синельникове. Фірма управляє дитячим табором "Ровесник". У 2015 Гуназа створила ТОВ "Долина-Агро СК" - експортер сільськогосподарської продукції, потім купила київську фірму ТОВ "Еліон" (консалтинг по нерухомості). Її PROXIMA володіє активами на 1,5 млн євро, але в податкові органи повідомляє, що збиткова, основний вид діяльності - архітектура і дизайн, а також продаж рослинного масла "Олійник". Також Гуназа купила словацьку компанію Arograf, рід діяльності - облаштування парків, і стала власником 50% компанії УПС. Цю компанію звинувачували у співпраці з режимом Януковича - вона регулярно вигравала тендери на ремонт доріг і отримала близько 2 млрд. Власника УПС Тараса Палія заарештували і тримали в СІЗО, компанія потрапила під контроль Олійника: "УПС стала центром холдингу Олійника, компанії ремонтували школи, парки , спорткомплекси ... Багато з них так і не були завершені. було зареєструвало провадження щодо оцінки дій Олійника: він міг чинити тиск на органи з метою виведення з-під справи Палія ", - писали ЗМІ.

Крім цього, Гуназа володіє трьома житловими будинками в Дніпрі, кількома ділянками землі в Дніпрі і області. Нерухомість вона здає в оренду без сплати податків. У Павлограді Гуназа володіє рестораном.

Як пише видання, опосередковано Олійник володіє адвокатським об'єднанням АТ "Ісу Лоерс", в засновниках якого значиться Іван Герасименко - співвласник "Інвестмент сервіс Юкрейн", кінцевий бенефіціар - Олійник. Герасименко був помічником Олійника, коли той був народним депутатом. Ще один засновник "Ісу Лоерс" Едуард Греков керував обласною організацією партії "Україна майбутнього" Олійника.

"Глава Дніпропетровської облради не просто не декларує своє майно, а створив собі годівницю на державних посадах", - пише видання.