RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Люди Іванющенка намагаються влаштувати на ринку "Столичному" аферу, що заважає інвестору його купити

Юрій Іванющенко, що знаходиться в розшуку, руками свого ставленика в Україні Олександра Стельмаха, на якого він переписав частину своїх активів, створює інвестору проблеми при завершенні угоди про купівлю київського оптового ринку "Столичний".

Про це йде мова у публікації видання "Реаліст".

Як наголошується в публікації, в 2012 році Іванющенко і його компаньйон Аврамов змусили колишніх власників мажоритарної частки в ринку "Столичний" "поступитися" контрольний пакет ринку їх британській компанії Goodlight Capital Ltd. Причому, навіть не перейнялися, щоб розрахуватися за переписані на них частки.

Після втечі Іванющенка за кордон, власність Goodlight Capital Ltd була переоформлена на підставних південноафриканських власників, а в 2018 на ще одного зіц-власника - українця Олександра Стельмаха.

В цьому ж році Стельмах виступив формальним продавцем контрольного пакета "Столичного", коли ринком зацікавився серйозний зарубіжний інвестор з активами в Україні. Між сторонами було укладено угоду, підписані відповідні юридичні документи, і Стельмаху був перерахований аванс з боку інвестора.

Однак незабаром після цього ставленик Іванющенка-Аврамова "в кращих традиціях лихих 90-х" "пішов у відмову", забувши про підписаному договорі і отриманих грошах. І замість передбаченої укладеної угоди передачі управління ринком інвестору, поставив директором ринку "Столичний" свою людину - Рустема Абдукадирова, відомого, як куратор угруповання, що влаштувало стрілянину в Броварах.

Такі дії кваліфікуються як шахрайство. В результаті проти Олександра Стельмаха відкрито кримінальне провадження за відповідною статтею. А судом прийнято рішення заарештувати його частку (а по суті - частку Іванющенка-Аврамова) в ринку Столичний, щоб не дати спільникам можливість її подальшого переоформлення.