RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У "Слузі народу" прокоментували погрозу мовного омбудсмена звільнити голову Харківської ОДА

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь має достатньо повноважень, щоб ініціювати відставку голови Харківської ОДА Айни Тимчук за ігнорування норм закону про мову.

Про це сказав нардеп від "Слуги народу", уповноважений президента в КСУ Федір Веніславський, передає "Апостроф".

"Посадова особа будь-якого рівня будь-якого органу державної влади зобов'язана при виконанні державних функцій і своїх повноважень спілкуватися державною мовою – у цьому сумнівів немає. Це є пряма вимога, і якщо є дійсно факт спілкування російською мовою, то можна сказати, що це – порушення.

З приводу того, чи є достатньо повноважень у мовного омбудсмена ставити питання (про звільнення Тимчук, - ред.) – думаю, що мовний омбудсмен може це робити, тим паче якщо порушені вимоги закону", - сказав нардеп.

Веніславський додав, що остаточне рішення про звільнення Тимчук с посади керівна ОДА прийматиме КМУ і Президент, відповідно до Конституції України.

"За поданням КМУ рішення про призначення і звільнення голови ОДА – це виключно повноваження президента України", - уточнив політик.

Раніше, Тарас Кремінь заявив, що може підняти питання відповідності Тимчук займаній посаді через те, що під час виконання своїх робочих обов’язків вона спілкується російською мовою. У квітні Кремінь звернувся до голови Харківської ОДА із вимогою не ігнорувати закон про мову.

Раніше "Слуги народу" у Верховній Раді висловили обурення діями Тимчук, яка почала звільняти з ОДА представників президентської команди.

Додамо, що "Харківський антикорупційний центр" "упіймав" Тимчук на виділенні земельної ділянки 90-річній бабусі свого колишнього чоловіка. Активісти підозрюють, що чиновниця надалі має намір змінити цільове призначення землі, яка наразі належить до водного фонду і не може бути передана у приватну власність.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: