RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Фокус представив щорічний рейтинг кращих топ-менеджерів України

партнерський матеріал

Журнал Фокус представив рейтинг 36 кращих топ-менеджерів України та розібрався, як криза позначилася на великому бізнесі в 12 ключових сферах української економіки. Редакція спільно з галузевими експертами оцінила діяльність підприємців, що управляють власним бізнесом, найманих менеджерів і топів приватних компаній.

У рейтинг також увійшли керівники державних активів. Об'єднує їх одне – уміння розвиватися в непростих умовах.

При підготовці рейтингу підрахунок проходив у два етапи. На першому етапі редакція визначила найбільш значущі для української економіки ринки по їхньому внеску у ВВП країни, отримавши в підсумку 12 секторів: аграрний, фінансовий, промисловість, енергетика і нафтогаз, IT, ритейл, харчопром, нерухомість, фармацевтика, авторинок, телекомунікації та алкогольний ринок.

На другому етапі Фокус опитав близько 30 галузевих експертів, аналітиків та учасників ринків. Респонденти аналізували лонг-лист з претендентами й виставляли їм бали (за шкалою від 1 до 10) за такими параметрами: публічність, досягнення на посаді, репутація та впливовість. CEO, які отримали найбільшу кількість балів, потрапили в рейтинг.

У кожному секторі Фокус вибирав трійку лідерів. Сумарно рейтинг об'єднав 36 топ-менеджерів. У їх числі всього дві жінки: Ніна Васадзе, член наглядової ради "УкрАвто", керівник "ФАЛЬКОН-АВТО", й Ольга Устинова, генеральний директор компанії "Vodafone Україна". Наймолодшим топ-менеджером став Михайло Шелемба, генеральний директор компанії "Датагруп", його вік – 34 роки.

Проаналізувавши досьє кращих управлінців країни, Фокус з'ясував, як виглядає середньостатистичний успішний топ-менеджер. 94% учасників рейтингу складають чоловіки, середній вік учасника – 47,5 року, середній досвід роботи на керівних посадах – 19,8 року, середня чисельність штату підлеглих - 11,8 тис. осіб.

Детально з рейтингом можна ознайомитися у свіжому випуску журналу Фокус і в інтернет-версії видання.