RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Мер Кам'янського Андрій Білоусов підпорядкував власним інтересам мережу муніципальних аптек – ЗМІ

пиУ Кам'янському Дніпропетровської області міський голова Андрій Білоусов створив великомасштабну корупційну мережу з виведення коштів міського бюджету, що виділяються для закупівлі медпрепаратів, на рахунки компаній, що належать членам його найближчого оточення і їх родичам.

Про це пише aif.ua.

"Основними бенефіціарами афери з міськими аптеками в Кам'янському, за результатами журналістського розслідування, стали мер Андрій Білоусов, його заступник Олександр Чернишов, кум міського голови і бізнесмен Олександр Іванов, а також низка депутатів Кам'янської міськради", - пише видання.

Зокрема, повідомляється, що після підсилення позицій Білоусова в результаті перемоги партії мера "Бджола" на виборах восени 2020 року, на жовтневій сесії міськради було прийнято рішення про створення КП "Міська аптека". На утримання мережі відразу ж було виділено 20 млн гривень, а директором КП був призначений член підконтрольної Білоусову "Бджоли" Максим Чехута.

"Чехута також працює головою ГО "Фонд розвитку Кам'янського", президентом якого є кум мера Іванов. І основним підприємством, що поставляє препарати мережі комунальних аптек в значних обсягах, є компанія "Укрфармгруп", яку заснували кум Андрія Білоусова Олександр Іванов і його мама - Валентина Іванова. Керує фірмою рідна сестра Іванова - Марина Фадєєва", - уточнюють журналісти.

При цьому Марина Фадєєва очолює також ГО "Бджола", через яке проходить фінансування діяльності партії і проплачується особиста реклама мера у Facebook.

Функціонування мережі аптек відбувається за рахунок міського бюджету, а самі аптеки віддані на відкуп найближчому оточенню Білоусова.

Крім цього, через компанії, в яких засновниками виступають підконтрольні Білоусову особи, десятки мільйонів гривень бюджетних коштів виводяться під час поставок медикаментів до міських лікарень. Зокрема, компанії "Дніпрофармація", "Діаліз Медик" і "Укрфармгруп" повністю монополізували закупівлі, що проводяться Кам'янською міськрадою і за пару років отримали від комунальних лікарень, підприємств і управління охорони здоров'я майже 140 млн гривень.

"Поки що увага медіа та правоохоронців не призвели до реальних термінів і реальних покарань, але у Кам'янському вірять, що з усім цим валом зловживань і порушень рано чи пізно розберуться", - наголошується в публікації.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що Білоусов покриває функціонування в Кам'янському незаконного полігону відходів, що отруює атмосферу міста.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: