RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

'За три роки слідства у справі "футбольних міні-полів" фактів проти Павелка не виявилося, - голова САП

Справу щодо будівництва штучних футбольних міні-полів із НАБУ передали Нацполіції. Серед причин такого рішення – відсутність доказів провини екс-народного депутата, президента УАФ Андрія Павелка.

Про це в інтерв'ю "Головкому" розповів виконувач обов'язків голови Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук.

НАБУ передало провадження в Нацполіцію, оскільки роль підслідного суб'єкта в цій справі не знайшла свого підтвердження, пояснив він. Крім того, у поліції було подібне провадження щодо представників приватних підприємств.

"Провадження стосувалося закупівлі за завищеними цінами матеріалів для виготовлення штучних футбольних полів. Ця закупівля здійснювалася за кордоном, потім через підприємства в Україні вони перепродувалися. Детективи та прокурори звернулися з низкою запитів до різних країн щодо міжнародної правової допомоги. Надалі детективами НАБУ надіслано нам листа, де наголошувалося, що роль підслідного ним суб'єкта у даному кримінальному провадженні не знайшла свого підтвердження", - зазначив Грищук.

У червні 2018 року детективи НАБУ розпочали розслідування за фактами можливих зловживань службових осіб під час будівництва футбольних міні-полів зі штучним покриттям. Заявником у провадженні виступила нікому на той момент невідома громадська організація "Ініціативи майбутнього". Згодом журналісти пов'язували активність зазначеної ГО із Суркісами. За даними Ярослави Коби, брати намагалися дискредитувати таким чином УАФ. Крім того, за її даними, лише одна замовна стаття проти Павелка в іноЗМІ коштувала Суркісам 50 тис. доларів.

Нагадаємо, що відсутність будь-яких доказів провини голови УАФ чи інших її представників у "справі футбольних міні-полів" підтвердила парламентська Тимчасова слідча комісія. Її члени у 2020 році півроку вивчали обставини будівництва міні-майданчиків для футболу, відвідували новозбудовані поля та український завод із виробництва штучної трави. На виході депутати констатували лише те, що УАФ взагалі не розпоряджалася бюджетними коштами, а реалізація проєкт з реконструкції та будівництва майданчиків у різних областях здійснювалася різними підрядниками.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: