RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Не лише особняк у Криму: ЗМІ розповіли, як Шуфрич шантажував експартнера російською в'язницею

У народного депутата Нестора Шуфрича знайшли елітну нерухомість у Криму, зареєстровану за російськими законами. Реєстрація майна на анексованому півострові за російськими правилами є незаконною в Україні.

Про це із посиланням на Радіо Свобода, пише УНІАН.

Журналісти стверджують, що як бізнесмен Нестор Шуфрич своє майно, зокрема, заробив на видобутку газу з ексдепутатом Миколою Рудьковським. Йдеться про найбільшу українську приватну газовидобувну компанію "Нафтогазвидобування".

"Він (Нестор Шуфрич) займався якимсь дрібним бізнесом. Я взяв його в проект, з якого у нього з'явилося три літаки, три яхти, сотні куплених картин за мільйони доларів", – розповідав Микола Рудьковський.

При цьому Нестор Шуфрич може мати тісні зв'язки з російською елітою, які дозволили йому не лише переписати будинок в окупованому Криму поряд з маєтками російських чиновників, а й можливість впливати на рішення щодо українців, затриманих російською владою.

За словами Рудьковського, Нестор Шуфрич із партнером-нардепом від "Слуги народу" Олегом Семінським шантажували його, коли його заарештували за участь в акції біля посольства Росії в Києві. Вимагаючи переписати на нардепа від Слуги народу вищезгадану акцію газовидобувної компанії, партнери стверджували, що інакше екс-політик не зможе вийти з російської в'язниці. Тепер Микола Рудьковський заперечує перебування у російській в'язниці в Європейському суді з прав людини.

Також він звернувся до президента Володимира Зеленського, що народний депутат його фракції Олег Семінський, партнер Нестора Шуфрича, зловживає його довірою та продовжує спроби рейдерства газодобувної компанії.