RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Виробник харчів Vičiūnai Group влітку покине російський ринок - заява компанії

"Вічюнай груп", литовський виробник харчів з сурімі, рибної продукції та хлібобулочних виробів, завершить вихід з російського ринку влітку 2022 року. Завершення роботи здійснюватиметься шляхом продажу бізнесу іноземному чи місцевому інвестору.

Про це йдеться в пресрелізі компанії.

"Вічюнай груп" зазначає, що підтримує боротьбу України за свободу і неодноразово публічно підтверджувала рішення повністю піти з ринку РФ.

"Це рішення та його стратегія послідовно реалізуються на щоденній основі. Це єдиний раціональний та юридично правильний спосіб повністю залишити країну-агресора", - коментує член правління "Вічюнай груп" Дайнюс Матіошайтіс.

Завод "Вічюнай груп" у Совєтську (Калінінградська область) досі функціонує через специфіку виробництва. Сировина, що використовується для виробництва продукції, заздалегідь закуповується у великих кількостях, адже її поставки залежать від сезону риболовлі. Нова сировина не закуповується; понад 200 морських контейнерів із сировиною були повернуті постачальникам на початку російської агресії. Виробництво автоматично зупиниться, коли закінчиться наявна сировина, запевнили у компанії.

"Вічюнай груп" зазначає, що підтримує Україну - об’єм допомоги перевищує 0,7 млн євро. Підприємства групи надають у користування власну важку техніку та харчові продукти. У Литві компанія опікується розміщенням та харчуванням біженців та надає їм робочі місця. При цьому компанія втратила через бойові дії свій логістичний склад, який згорів після обстрілу російської артилерії. Продукція, яка до того зберігалася на складі, передавалась підрозділам ЗСУ і ТрО.