RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Чи варто купити iPhone 15 Pro: що може запропонувати новий смартфон від Apple

новини компаній

Краща автономна робота, новий процесор A17, титановий корпус, перископічна камера з 6-кратним оптичним зумом - основні фішки, якими наділили розробники iPhone 15 Pro. Але ці зміни підвищують ціну на і так дорогий пристрій.

Чи є щось нове у цьогорічному випуску смартфонів Apple і чи варто купити Айфон 15 Про та платити додаткові кошти за ці нововведення – розповідаємо в матеріалі "Апострофа".

Декілька причин, чому варто купити iPhone 15 Pro

Корпус iPhone 15 виготовлений з титану. Попередні моделі були із нержавіючої сталі, і новий матеріал може забезпечити більшу міцність, при цьому він легший. Титан стійкіший до подряпин, і довготривале збереження корпусу – гарантоване. Зовнішній вигляд смартфону важливий для користувачів техніки Apple, як заявляє компанія icoola.ua пристрої без подряпин купують на 20% частіше, ніж гаджети, які мають потертості на корпусі.

В інтернеті багато обговорень щодо перископічного об'єктива, який ексклюзивно доступний на версіях 15 Pro/Pro Max. Завдяки цьому з'явилась можливість 6x-оптичного зуму, тоді як попередні моделі iPhone забезпечували лише 3х, перш ніж переходити до цифрового зуму.

У пристрій вбудований чіп A17 Bionic, що дозволить зменшити споживання енергії на 35%. Ємність батареї - 3650 мА, але завдяки A17 автономність покращиться. Оперативна пам’ять у версії Pro без змін, як у 14 Pro версії - 6 Гб.

Заміна порту зарядки з Lightning на USB-C

Правління ЄС зобов'язало усіх виробників смартфонів використовувати єдиний порт зарядки USB-C, тож цьогорічний iPhone 15 Pro отримає новий порт.

Зовнішній вигляд

iPhone 15 Pro та Pro Max виглядають практично так само, як і 14 Pro, 14 Pro Max. Пристрій можна купити у відтінках титану Black Titanium, Blue Titanium, White Titanium, Natural Titanium.

Скільки коштуватиме iPhone 15 Pro

У продаж на американський ринок смартфони надійдуть 15 вересня, щодо поставок для українського ринку, очікується, що гаджети будуть доступні через тиждень після появи в США. Очікувані ціни на iPhone 15/15 Pro в Україні:

iPhone 15: $999;

iPhone 15 Plus: $1099;

iPhone 15 Pro: до $1299;

iPhone 15 Pro Max: до $1499.

Із послугою Trade IN власники серії 14 айфонів зможуть обміняти свої гаджети, доплативши різницю у вартості.

Чи варто купити Айфон 15 Про

На американських форумах жартома характеризують пристрій як: "Знову те саме за більші гроші". Але якщо рішення щодо купівлі iPhone 15 вже прийняли, то варто почекати і придбати смартфон пізніше, адже ажіотаж в перші тижні може бути величезним. Через місяць після надходження на український ринок очікується зниження ціни до 10%.

Ймовірно, найбільший попит матиме смартфон з рідним титановим кольором, адже ця модель буде відрізнятись на фоні інших. Варто зазначити, що з виходом нового iPhone 15, ціни на попередні версії вживаних iPhone впадуть, тому це чудовий час купити гаджет від Apple.