RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Російські олігархи та підсанкційні особи посилюють спроби зламати економічну стабільність України - голова АРМА

Олена Дума, голова Агентства з розшуку та менеджменту активів України (АРМА), у своєму Телеграм-каналі розповіла як російський бізнес розробляє стратегії спротиву українській державі, а також про управління арештованими активами, власниками 100% корправ яких є особи, які посягають на територіальну цілісність України та сприяють війні.

"В Україну російський бізнес інфільтровувався десятиліттями", - повідомляє Олена Дума.

На її думку, у кремлі його вважали плацдармом для економічного захоплення нашої країни, і повномасштабний напад у лютому 2022 нічого не змінив. Очільниця АРМА зазначила, що скрізь, де є російський рубль, його супроводжує політична і, зрештою, військова присутність РФ. Однак вона запевнила, що Україна активно протидіє цьому. Одним із прикладів спротиву впливу російського бізнесу стала націоналізація акцій колишнього "Альфа-банку" в липні. Цей крок продемонстрував рішучість України захищати свій суверенітет та економічні інтереси.

"Наразі АРМА управляє 1064 активами, які належать особам, які посягають на територіальну цілісність України та сприяють війні. Деякі з відомих активів під управлінням АРМА включають "Вінницяпобутхім", Миколаївський глиноземний завод, "Асгард-ком", "Аерок", Glusco, Укртатнафта, Майдан Плаза,"Танталіт", Український медіа холдинг, Українська медійна група, Полтавський турбомеханічний завод, International Distribution Systems Limited (завод мінвод "Моршинська") та інші підприємства", - повідомила вона.

Прибуток, отриманий від управління цими активами, спрямовується на наповнення держбюджету та посилення обороноздатності країни.

Говорячи про опір російських олігархів зусиллям України захистити економіку, очільниця АРМА навела компанію "Моршинська", зазначивши, що міноритарні акціонери чинять юридичний та PR-спротив.

"І це дуже сильно нагадує спроби російського бізнесу відігратись за поразки на театрі воєнних дій. Спектр вимог акціонерів-міноритаріїв "Моршинської" широкий, і жодна з них не передбачена чинним законодавством. Це і про пріоритетне право управляти заводом мінвод, і про апріорне визнання їх доброчесними, і навіть про небездоганність проєкту закону №6233, який системно просуває АРМА", - повідомляє Олена Дума.

Олена Дума наголосила на важливості усвідомлення викликів, які створюють російські бізнес-інтереси, і закликала парламентарів ухвалити законопроект №6233, який скасовує вимогу до управителів питати дозвіл на діяльність у ворогів України – РФ та РБ.

"Економічна стабільність не є "економічним фронтом" (фронт у нас один), але ми спільно маємо забезпечити фінансову стабільність держави", - переконана очільниця Агентства.