RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Мобілізація не для всіх: у "ПриватБанку" не назвали, скільки "забронювали" чоловіків-працівників фінустанови

Мобілізація набирає обертів — вже розпочалися візити представників ТЦК у спортивні клуби, санаторії, храми тощо, однак в Україні є компанії, які бронюють на період воєнного стану чимало чоловіків.

Так, портал "Коментарі" 6 грудня направив офіційний запит в "ПриватБанк" щодо відомостей про бронювання державною фінустановою від мобілізації до Збройних Сил щонайменше 6500 чоловіків.

Стільки, за словами блогера Михайла Шнайдера, працює чоловіків з бронюванням у державній фінансовій установі. У "ПриватБанку" надали таку відповідь щодо необхідності бронювання чоловіків.

"Технічне обслуговування банківської мережі, поточний ремонт та безпечне транспортування і доставку готівки до відділень та банкоматів здійснюють працівники — чоловіки з урахуванням специфіки роботи (транспортування важкого обладнання, охорона інкасаторського транспорту)", — йдеться у відповіді на журналістський запит.

При цьому у фінансовій установі розповіли про великі обсяги роботи, яку виконують працівники. Також додали, що банківська інфраструктура та ІТ-банківські сервіси розробляються та підтримуються ІТ-спеціалістами банку, переважно чоловіками.

У фінансовій установі не вказали, скільки чоловіків — працівників банку було заброньовано від мобілізації до Збройних Сил України.

"ПриватБанк працює виключно в рамках законодавства України та чинних в період воєнного стану норм та правил. Офіційно затверджене бронювання згідно з наказами Міністерства економіки мають співробітники критично важливих напрямків, зокрема, ті, які працюють задля забезпечення безперебійної роботи мережі в тому числі у містах та селах України, що знаходяться впритул до зони бойових дій", — йдеться у повідомленні фінансовій установі.