RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Після війни ніколи не будемо дивитися на росіян, як на потенційних партнерів - Ігор Мазепа

Засновник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа більше не бачить можливостей мати бізнес-взаємини з північним сусідом.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню НВ Бізнес.

Ігор МазепаФото: Concorde Capital

Відповідаючи на питання, щодо того, що він ніколи не буде робити після закінчення війни, інвестбанкір констатував, що "Дивитися на росіян як на потенційних партнерів та на росію як перспективний ринок".

Відомий український бізнесмен прокоментував загальну ситуацію в економіці держави. За словами Ігоря Мазепи, Україна надзвичайно сильно залежить від західної фінансової допомоги, бо вона визначає спроможність державного бюджету виконувати свої функції, а також на нашу обороноздатність. Відповідно сильно впливає на очікування українців та їх поведінку, включаючи їх споживчі та інвестиційні настрої, на курсові очікування.

Серед актуальних проблем для бізнесу у 2024 році Ігор Мазепа виділяє кадровий голод та відсутність страхування ризиків для інвесторів.

"Конкуренція серед роботодавців буде тільки зростати, і до цього потрібно бути готовим" - зазначає бізнесмен і додає, що без гарантій і страхування ризиків бізнес не готовий інвестувати у великі та довгострокові проєкти, тому йде в проєкти з короткою віддачею.

Щодо думок у бізнес колах про перспективи закінчення війни, банкір зауважує, що інвестори у плануванні завжди враховують найконсервативніші сценарії.

"У плануванні звісно можна розглядати різні сценарії, але базовий повинен бути максимально консервативним: що війна не закінчиться у 2024 чи 2025 році. Звісно, ми усі рішення приймаємо виходячи саме з такого сценарію" - підсумував Ігор Мазепа.

Раніше Ігор Мазепа констатував серйозну нестачу кваліфікованих кадрів для функціонування бізнесу, а також проблеми української економіки в перелаштуванні на "військові рейки".