RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Сторони у справі Мазепи домовились, йому можуть зменшити суму застави - експерт

Суд може зменшити суму застави бізнесмену Ігорю Мазепі, який перебуває під арештом у справі про захоплення земель Київської ГЕС.

Про це у Facebook написав політичний експерт Олександр Кочетков.

Фото: РБК-Україна

Нагадаємо, адвокати Мазепи подали апеляцію на ухвалу Печерського райсуду про взяття його під варту з правом внесення 349 млн грн застави. Суд розгляне скаргу 23 січня, о 14:00.

"Є інсайдерська інформація, що сторони вже домовились, і сума застави може бути зменшена до прийнятної фігуранту. Тоді він фактично опиниться на свободі і зможе навіть чкурнути за кордон", — написав Кочетков.

Він додав: якщо таке рішення буде прийняте і Мазепа вийде з-під варти, це може стати дискредитацією для правохоронних органів і судової системи держави.

"Вийде, що прихильники Ігоря Мазепи праві, і у нас тут і утиски кришталево чистого і соціально відповідального бізнесу. І справжня диктатура, але недолуга, бо не досягає мети", — вважає експерт.

Ігор Мазепа був затриманий 18 січня на КПП Медика-Шегині під час спроби виїхати за кордон. Йому та брату суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Загалом, про підозру повідомили 12 фігурантам, в офісі компаній пройшов обшук.

Справа пов'язана із отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі Київської області. У ДБР стверджують, що організатори оборудки намагалися захопити 300 га вартістю понад 1 млрд гривень.

У Concorde Capital засудили дії правоохоронців. У компанії вважають, що в цій справі відбувається тиск на бізнес.