RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Півмільйона на відрядження, поки держкомпанія втрачає 400 млн щомісяця: експерт розповів про керівництво "Укрнафтобурінням"

Півмільйона гривень за 2 місяці – таку суму державних коштів начебто на відрядження у Прагу витратив за жовтень-листопад 2023 виконуючий обов'язки голови правління державної компанії "Укрнафтобуріння" Олег Мальчик, ці поїздки оплатила держава за рахунок доходів тимчасово переданої АРМА в управління Укрнафті компанії, а лише одна із поїздок у жовтні 2023 коштувала підприємству 148 769 грн.

Такі дані у Facebook навів політичний експерт Михайло Шнайдер.

Експерт вважає, що Олег Мальчик не лише витрачає державні кошти, але ще й вчиняє службовий злочин, адже проводячи по 7-10 днів щомісяця у Варшаві, де мешкає його дружина і навчаються діти, він оформлює це як службове відрядження у Прагу, де "жодного разу насправді не був".

Поїздки відбуваються під приводом візитів до компанії, яка жодних відносин з "Укрнафтобуріння" немає. Але найголовніше, "всі рандеву відбуваються за державний кошт, попри четвертий місяць повністю зупиненої діяльності "Укрнафтобуріння" з видобування газу, після скасування спецдозволу", наголошує експерт.

Як зазначив Шнайдер, очоливши "Укрнафтобуріння", Олег Мальчик звільнив усю юридичну команду УНБ яка супроводжувала судовий кейс із намаганнями Держгеонадра відібрати у компанії спецдозвіл на видобуток природного газу. Результат – компанія вже четвертий місяць поспіль повністю зупинила видобуток газу. А це - від 0,5 до 1 млрд кубометрів палива щороку і близько 400 млнгрн щомісяця для держбюджету.

У день судового засідання по скасуванню спецдозволу, Мальчик знаходився у відрядженні у Празі, до якої не доїхав, адже нібито знаходився із сім'єю у Варшаві.

У понеділок, 11 березня, Олега Мальчика пропонуватимуть затвердити "повноцінним" головою правління "Укрнафтобуріння", без приставки "тимчасово виконуючий обов'язки". Результатом затвердження стане те, що він отримає новий 5-річний контракт з мільйонними зарплатами і бонусами і "золотим парашутом" при звільненні, вказує експерт.

Як стверджує експерт, за призначенням особисто стоїть керівник державної "Укрнафти" Сергій Корецький і це "не має виглядати дивним".

"Пан Корецький підбирає собі в команду таких же "достойних" персонажів як і він сам. Чого тільки вартує останні історії зі створенням власного приватного бізнесу в Укрнафті, який оформлено на рідну сестру дружини пана Сергія, а також доволі прибутковий бізнес з закупівель Укрнафтою МТБЕ у свого бізнес-партнера пана Свірського", - резюмує Михайло Шнайдер.

Експерт вважає, що ситуацією повинні зайнятися відповідні державні органи.