RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Зроблено в Україні": УСПП надав уряду пропозиції щодо відновлення військового виробництва

Економіка України потребує термінових рішень щодо запуску критично важливих для військової промисловості галузей, при цьому певні компоненти військового виробництва в Україні відсутні.

Військовий оглядач Роман Бочкала у блозі для "Стоп корупції" називає оптимальним виходомз ситуації відновлення вітчизняного ВПК.

Це питання він обговорив з головою громадської організації "Український союз промисловців і підприємців" (УСПП) Анатолієм Кінахом.

Наразі на базі УСПП вдалося об'єднати експертів та людей з практичним досвідом роботи у реальному секторі, при цьому саме ВПК є оптимальним драйвером української економіки, що знаходиться у стані війни.

Раніше УСПП запропонував уряду для використання багато практичного досвіду в процесі реалізації проєкту зі створення Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні" під патронатом президента України відповідно до Указу глави Держави 31/2024.

"Зараз час об'єднувати зусилля. Цінна кожна компетенція, якщо вона може бути корисною у зміцненні обороноздатності. Нам критично важливо – побудувати повноцінний ВПК. Це ключова історія для збереження держави", - підкреслює Роман Бочкала.

11 листопада 2019 у Києві в ході Антикризової ради громадських організацій України президент Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП) Анатолій Кінах спільно з координаторами ВГО "Стоп корупції" підписали меморандум про співпрацю. Сторони домовились про забезпечення контролю за дотриманням законодавства України, запобігання та протидію корупційним проявам, обмін досвідом та знаннями, участь у спільних розробках, підготовку та реалізацію спільних проєктів тощо.