RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Що купують українці на AliExpress та як заощадити: дослідження і поради команди Emporium

партнерський матеріал

AliExpress — один з найпопулярніших маркетплейсів світу з мільйонами товарів у сотнях категорій. Найголовніші його переваги для українців — це доступні ціни та доволі швидка доставка, яка в середньому триває близько 2-3 тижнів.

Щодо того, що найчастіше купують українці в китайському маркетплейсі - експерти агрегатора промокодів та знижок Emporium провели дослідження, щоб виявити найпопулярніші товари, які замовляють українці на AliExpress.

Отже, серед найзатребуваніших категорій та товарів — наступні:

Електроніка: навушники, кабелі для мобільних телефонів, смарт-годинники та браслети, чохли для телефонів, смартфони, карти MicroSD, контролери для консолей та графічні планшети.

Товари для здоров'я та краси: маски для обличчя, щітки та гребінці, парфумерія, інструменти для манікюру, перукарські інструменти, перуки, пістолети для масажу мʼязів, термометри.

Дрібна побутова техніка: електричні зубні щітки, машинки для стрижки, кухонні комбайни, кухонні набори, фільтри для води тощо.

Прикраси та аксесуари: сережки, браслети, персні, намиста, резинки для волосся, ремінці для Apple Watch, головні убори, шарфи та кварцові годинники.

Модні товари: штани та легінси, пальто, плаття та спідниці тощо.

Дитячі товари: іграшки, костюми тощо. Якщо використати промокод AliExpress з emporium.com.ua, можна додатково заощадити на таких покупках.

В Emporium звернули увагу, що останнім часом значно зріс попит на різноманітні спортивні товари, серед яких спортивні костюми, велосипедна форма, жилети з підігрівом, спортивні шкарпетки, термобілизна, спортивне взуття й інші товари для занять спортом.

Зараз активність українців на AliExpress знаходиться на досить високому рівні. Однак переважна більшість не купує тут дорогі речі, а лише бюджетні — не дорожче $70-100 у більшості. Українці все ще доволі обережно ставляться до закордонних покупок, тому більш "серйозні" купівлі роблять безпосередньо в Україні. Головними причинами цього експерти називають наступні:

  • Страх, що товар буде пошкоджено чи загублено під час транспортування.
  • Невпевненість у якості обраного товару.
  • Складнощі повернення товару чи отримання гарантійного обслуговування.

Дехто з українців також вважає недоцільним купувати товари на AliExpress, адже це китайський маркетплейс, апозиція Китаю у війні рф з Україною залишається неоднозначною. З іншого боку, на AliExpress українські військові часто замовляють деталі для дронів та різноманітні речі й техніку для фронту. Тому більшість все ж схиляється до думки, що купівля на AliExpress — це рішення, яке не суперечить національним інтересам України.

Emporium — це незалежний агрегатор знижок, який співпрацює з вітчизняними та міжнародними брендами. На сайті доступно більше 10 000 актуальних промокодів, бонусів, акцій та купонів.