RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Гетманцев під прикриттям боротьби з азартними іграми б'є по малому та середньому бізнесу - деталі

Народний депутат від "Слуги народу" та голова парламентського з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор і лотерей. За його словами, Комісія мала б за три роки своєї роботи зібрати аналітику щодо можливого впливу стресових факторів, спричинених війною, для вразливих категорій населення щодо підвищеного ризику формування ігрової залежності та "внести через уряд пропозиції для упередження ігрової залежності на період воєнного стану", навести лад у сфері реклами азартних ігор та запустити ще з серпня 2022 Державну систему онлайн-моніторингу.

Гетманцев стверджує, що за три роки своєї роботи КРАІЛ не виконав нічого з вищеперерахованого. Проте заява звучить дивно, адже такі висновки були зроблені через три роки роботи Комісії.

Відомо, що Гетманцев був засновником підприємства ТОВ "M.C.Л.", за яким є "висновки правоохоронних органів про сприяння тероризму" - СБУ здійснювала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування тероризму невстановленими посадовими особами ТОВ "M.C.Л.", а на підприємстві, співвласником якого був на той момент Гетманцев, було виявлено непрозорі механізми для обходу санкцій та несплати податків. Пізніше в коментарі журналістам Гетманцев, по суті, зізнався, що лотерейний оператор упродовж років працював "у тіні".

Також Гетманцев намагається збільшити податки для ФОПів, не коментуючи і не реагуючи у своїй діяльності на офшорні схеми, якими користується великий капітал, що в умовах війни може мати для української економіки катастрофічні наслідки.