RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

РФ намагається дестабілізувати ситуацію з електропостачанням в Одесі за допомогою ІПСО - ДТЕК

РФ запустила інформаційну кампанію, спрямовану на дестабілізацію ситуації в Одесі й дискредитації місцевих енергетиків, і деякі ЗМІ долучилися до поширення ІПСО.

Про це повідомив ДТЕК, і звернувся до кіберполіції та інших органів протидії ворожій пропаганді.

"Наратив "енергетики виводять гроші за кордон" — класичний приклад російської ІПСО, про що раніше неодноразово повідомляли українські силові органи, в тому числі розвідка", - зазначили у ДТЕК.

ДТЕК Одеські електричні мережі, як і решта операторів електромереж групи ДТЕК, планують всі наявні кошти першочергово спрямувати на відновлення пошкодженого обладнання.

За 2023 рік енергетики відремонтували понад 2,3 тисячі км повітряних ліній та модернізували 903 енергооб'єкти різного класу напруги. Сума інвестицій склала понад 1 мільярд гривень.

У 2024 році компанія продовжує реконструкцію трьох високовольтних підстанцій 110 кВ в Одесі та області, на 14 розподільчих пунктах 10 кВ замінить застаріле обладнання на нове та збудує нову кабельну лінію, що забезпечить резервне живлення для високовольтної підстанції 110 кВ. В роботи з підвищення надійного електропостачання оператор системи розподілу інвестує 1,1 мільярда гривень.

Компанія стверджує, що дотримується всіх норм валютного законодавства, які в поточних умовах унеможливлюють будь-яке виведення валюти за кордон.