RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Укрзалізниця скасувала низку довоєнних аукціонів з продажу металобрухту - ЗМІ

АТ "Укрзалізниця" скасувала аукціони з продажу металобрухту на майданчику "Prozorro.Продажі", що були проведені на початку лютого 2022, але були заморожені із початком вторгнення російських військ.

Про це йдеться у рішенні Департаменту майнової політики "Укрзалізниця", пише UAProm.

"У зв'язку з настанням обставин непереборної сили, що призвели до порушення строків проведення аукціонів, втрати майна що є предметом аукціонів, враховуючи звернення переможців щодо їх відміни й роз'яснення адміністратора "Prozorro.Продажі", на підставі рішення прийнятого Комісією АТ "Укрзалізниця" з питань заготівлі та використання брухту чорних та кольорових металів від 16 квітня 2024 скасовувати електронні аукціони, які оголошені в "Prozorro.Продажі" відповідно до рішення правління АТ "Укрзалізниця", – йдеться у документі.

Зокрема, скасовуються 50 лотів з продажу металобрухту загальним обсягом 33,8 тис. т на загальну суму майже 292,5 млн грн.

Раніше член правління "Укрзалізниці" Євген Шрамко, повідомив, що компанія до кінця квітня 2024 прийме рішення щодо розблокування або скасування аукціонів з продажу металобрухту, що були проведені у "Prozorro.Продажі" до початку широкомасштабного вторгнення РФ у лютому 2022.

"Укрзалізниця" припинила продажі металобрухту восени 2023, причиною вказали бюрократичні перепони у регуляторній базі. Українські металурги – основні споживачі брухту на внутрішньому ринку – неодноразово закликали УЗ відновити такі аукціони через гостру потребу у сировині для збільшення обсягів виробництва. Наприкінці лютого 2024 голова правління УЗ Євген Лященко запевнив, що компанія готова відновити реалізацію брухту на "Prozorro.Продажі" в обсязі 20 тис. т щомісяця, але цього не відбулося й досі.