RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

15 червня

Всі новини

Китайська Vorex знову намагається заблокувати закупівлю труб державної "Укргазвидобування" - ЗМІ

Компанія Vorex Федіра Закусила, постачальник сталевих труб з Китаю, вкотре намагається заблокувати проведення тендерів державної компанії "Укргазвидобування" на закупівлю сталевих труб для видобутку газу.

Згідно з інформацією на сайті Господарського суду міста Києва, Vorex 24 травня 2024 подав позов проти "Укргазвидобування", в якому вимагає змінити умови тендеру державної компанії на закупівлю труб та просить суд зупинити проведення самого тендеру, йдеться в матеріалі "Обозревателя".

Як відомо з Прозоро, "Укргазвидобування" 16 травня 2024 оголосила тендер на закупівлю сталевих труб. Початок аукціону запланований на понеділок, 27 травня. Проте в п'ятницю, 24 травня, "Ворекс" подала позов до суду про блокування закупівлі, справу буде розглядати суддя Чинчин О.В.

До цього у квітні компанія Vorex вже зірвала закупівлю великої партії сталевих труб. "Ворекс" програв в тендері "Укргазвидобування", адже запропонував ціну вищу, ніж переможці. Тоді компанія Закусила подала позов в Госпсуд Києва, який заборонив "Укргазвидобуванню" укладати контракти з переможцями 4-х проведених тендерів. "Укргазвидобування" оскаржило рішення, і 21 травня Апеляційний суд скасував ухвалу суду про заборону укладання договорів, як таку що суперечить законодавству України. Проте, закупівля труб "Укргазвидобуванням" не відбулася через дії Vorex.

Компанія Vorex – постачальник сталевих труб китайських виробників державним компаніям України.

Раніше керівник Міноборони Великобританії Грант Шеппс заявив, що Китай поставляє летальну зброю Росії для ведення війни в Україні. Також повідомлялося, що Китай активно допомагає Росії збільшувати оборонне виробництво шляхом поставок верстатів, мікроелектроніки, БПЛА, технологій крилатих ракет.