RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

РФ намагається дискредитувати постачальників зброї в Україну: подробиці скандалу довкола AKM Group-CZ

Розслідування українських журналістів підтвердило припущення про глобальну спецоперацію росії, націлену заважати поставкам зброї для ЗСУ.

Про це говориться в статті на Obozrevatel.ua.

Ворог в межах ІПСО розіграв дві хвилі інформаційних атак проти відомого чеського постачальника зброї AKM Group-CZ. На другий раз для зловмисників виявилося складніше поширювати фейки проти AKM Group-CZ через українські ЗМІ, тож вони задіяли дискредитацію через російські ЗМІ. У деяких виданнях виплив фрагмент секретних документів, походження яких відноситься до інформації, яка в Україні має обмежений доступ. На російський слід звернув увагу засновник та керівник волонтерської групи "Народний тил" Георгій Тука.

"В різних ЗМІ розпочалась друга хвиля дискредитації наших чеських партнерів. Більше десятка "електронних ЗМІ" виклали чергову версію недоброчесності знаної чеської компанії. За дуже дивним співпадінням, всі ці "видання" — або російські, або ті, які співпрацюють з Росією! Наприклад, ТГ-канал "ШЕПТУН". РНБО виявила низку телеграм-каналів, які ширять дезінформацію на користь російської влади. На третьому місці цього переліку висить той самий "ШЕПТУН". Серед джерел поширення цієї дезінформації є реально російські, є й псевдо-українські", — написав він у Facebook.

Очільник "Народного тилу" не назвав, хто саме може стояти за атаками на чеське підприємство — українські виробники зброї, що програли тендер, чи росіяни. Цим мають зайнятись співробітники СБУ: "Співробітники СБУ мають з'ясувати, яким чином ворог отримав скрін таємного документу, фрагмент якого деякі "змі" викладають в своїх матеріалах. Або доступ до цього таємного документу отримали ті самі наші покидьки-бариги і передали ворогу, або ж ворог самостійно має доступ до таємних документів українських спецслужб. В будь-якому варіанті, для СБУ є робота", — зазначив Георгій Тука.

Раніше Тука розповідав про передісторію конфлікту довкола чеського постачальника зброї. За його словами, один з колишніх нардепів організував закритий тендер з закупівлі снайперських гвинтівок для ЗСУ, але ця інформація стала відома іншим гравцям ринку, які згодом теж подали свої заявки на участь у конкурсі. Серед них була і AKM Group-CZ.

Наразі, попри дискредитуючу кампанію, націлену очорнити репутацію постачальника, AKM Group-CZ продовжує забезпечувати Сили Оборони України дефіцитною зброєю.