RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Бізнес

Новини

9 жовтня

Всі новини

Щоб виграти війну, потрібна працююча економіка та податки - операційний директор Метінвесту

Компанія Метінвест зіткнулася з великим викликом, пов'язаним з дефіцитом кадрів.

Про це найбільшій щоденній газеті Німеччини Suddeutsche Zeitug розповів операційний директор компанії Олександр Мироненко.

Мироненко розповів, що наразі компанії бракує 4 000 співробітників - це п'ята частина від потрібної кількості. І однією з основних причин дефіциту є мобілізація.

"Ми є однією з провідних компаній у питанні мобілізації та залишаємося нею від самого початку. У нас працює близько 60 000 співробітників, і з них понад 8 000 співробітників перебувають на передовій. На жаль, понад 600 наших працівників уже загинули. Щомісяця в наших компаніях мобілізують від 100 до 170 співробітників. І дуже складно знайти нових людей", - каже Мироненко.

Він пояснив, що багато українських чоловіків обирають неофіційне працевлаштування, щоб уникнути уваги військкоматів і не бути мобілізованими до армії. Забронювати ж потрібну кількість працівників Метінвест не може - не дозволяє законодавство.

"Для безперервної роботи технологічно складного виробництва, як металургійне, 50% персоналу замало, потрібно бронювати не меньше 80% співробітників. Звісно, можна мобілізувати всіх українських працівників, але без економіки та податків ще ніхто не виграв війни", - каже Мироненко.

Він також уточнив, що за перше півріччя 2024 року Метінвест сплатив майже 10 млрд грн (трохи менше ніж 217 млн євро) податків і зборів.

Як відомо, Група Метінвест Ріната Ахметова є одним з найбільших інвесторів в українську економіку: з 24 лютого 2022 року вона вклала більше 28 млрд гривень інвестицій.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: