RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У Путіна відповіли "Нафтогазу" з приводу відновлення закупівель газу

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Україні для успішного проходження зимового періоду не обійтися без закупiвель газу у Росії.

Про це Новак сказав на Міжнародному вугільному конгресі, повідомляє ТАСС.

"Сумарно їм (Україні) потрібно закачати близько 9-10 млрд кубометрів газу, тому що для нормального проходження зими, як відомо, потрібний обсяг не менше 17-18 млрд кубометрів газу", — пояснив російський міністр.

Новак зазначив, що питання закупівлі газу залежить від українських колег. "Але в цілому ми вважаємо, їм не обійтися без цього, щоб наповнити підземні газові сховища", — додав він

Також Новак повідомив, що поки розрахунків з ціною газу для України на третій квартал немає.

"Я не можу сказати поки (за ціною на газ, - ред.). "Газпром" повинен дати розрахунки найближчим часом", — повідомив голова Міненерго РФ.

Як повідомляв "Апостроф", директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що Україна не буде купувати в Росії газ за ціною $177 за 1 тис. куб. м, озвученою раніше головою Міненерго РФ Олександром Новаком.

Водночас голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв не виключає закупівлю газу в Росії, якщо ціна палива, запропонована "Газпромом", буде нижче тієї, що пропонують європейські постачальники.