RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Україна висунула Росії умови для закупівлі газу

НАК "Нафтогаз України" чекає від російської компанії "Газпром" пропозиції, яка дозволить говорити про відновлення закупівлі газу, але тільки після внесення коригувань у діючий контракт.

Про це заявив голова Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на Українському енергетичному форумі в Києві у четвер, 30 червня, передає "ЗН".

За словами Коболєва, "Нафтогаз" вже отримав від "Газпрому" індикацію цін на російський газ на третій квартал. Але для відновлення закупівель необхідне підписання формальних документів.

"На жаль, чинний контракт Тимошенко в тому вигляді, в якому він є, не надає жодних гарантій, що "Газпром" нам цей газ реально поставить", – заявив Коболєв

За його словами, "Нафтогазу" і "Газпрому" необхідно повернутися "до моделі, коли ми внесемо корективи в контракт, які будуть стосуватися цінових параметрів, а також параметрів відбору, оплати, номінацій і точок поставки".

Він також повідомив, що "Нафтогаз" домовився з ЄБРР про можливе перенаправлення грошей кредиту на закупівлю частини газу в "Газпрому", тоді як раніше умови використання цих коштів передбачали закупівлю газу тільки із західного маршруту.

Як повідомляв "Апостроф", заява міністра енергетики РФ Олександра Новака про те, що Україна не буде отримувати знижку на газ, викликала хвилю радості серед прихильників політики президента Росії Володимира Путіна.

У свою чергу в "Нафтогазі" заявили, що Україна не буде купувати у Росії газ за ціною $177 за 1 тис. куб. м, яку озвучив Новак.