RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії відреагували на гучне рішення суду в Україні щодо "Газпрому"

Експерт Союзу нафтогазопромисловців Росії Рустам Танкаєв прокоментував рішення Вищого господарського суду України відмовити російському газовому монополістові "Газпрому" в касації про повернення позову щодо скасування штрафу Антимонопольного комітету України (АМКУ) на суму 85,97 млрд грн ($3,5 млрд).

Танкаєв прокоментував це рішення в ефірі радіостанції НСН.

"Газпром ніяких мільярдів доларів і взагалі нічого платити не буде. Існує заборгованість України за поставлений газ до початку подій на Донбасі. Ця заборгованість до кінця не врегульована і питання, скільки винна "Газпрому" Україна, теж поки до кінця не зрозуміле. Поки це питання не буде вирішено, претензії України залишаться внутрішньою справою України", - заявляє експерт.

Нагадаємо, 22 січня Антимонопольний комітет вирішив оштрафувати ВАТ "Газпром" на 85 млрд грн ($3,5 млрд) за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу магістральними трубопроводами територією України.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", російський "Газпром" оскаржив рішення Господарського суду Києва, який відхилив позов компанії, пов'язаний з накладеним на неї АМКУ штрафом у розмірі 85,97 млрд грн.