RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Уряд готує запуск ринку електроенергії 1 липня - Гройсман

Міністерство енергетики та вугільної промисловості напрацьовує нормативну базу для запуску нового ринку електроенергії з 1 липня.

Про це повідомив глава уряду Володимир Гройсман в інтерв'ю інформагентству "Інтерфакс-Україна".

"Закон про ринок електроенергії був напрацьований разом з нашими міжнародними партнерами. Він прийнятий парламентом і передбачає введення ринку електроенергії з 1 липня відповідно до всіх міжнародних стандартів. Тому зараз на виконання закону Міненерго напрацьовує нормативну базу для його впровадження", - завив Гройсман.

Прем'єр-міністр вважає, що при введенні нового ринку електроенергії повинен бути врахований соціальний аспект.

"Для мене дуже важливо, щоб будь-які новації не призвели до підвищення цін на електроенергію для людей", - підкреслив він.

У липні 2019 року в Україні заплановано запуск нової моделі оптового ринку електроенергії на виконання закону "Про ринок електроенергії", прийнятого в квітні 2017 року. Передбачається перехід від роботи за моделлю "єдиного покупця" до повномасштабного конкурентного ринку, який передбачає двосторонні договори між виробниками та споживачами, введення балансуючого ринку, ринку "на добу вперед" і внутрішньодобового ринку.

Закон "Про ринок електричної енергії" імплементує норми Третього енергопакету ЄС.

Для населення тарифи на електроенергію не виростуть. З метою збереження прийнятних для населення тарифів компенсацію різниці між ринковою та регульованої цінами електроенергії для побутових споживачів будуть виробляти за рахунок прибутку "Енергоатому".