RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Насалик vs Фаворов: міністр викликав топ-менеджера "Нафтогазу" на дебати в ефірі ZIK

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик готовий зустрітися з керівником газового інтегрованого бізнесу компанії "Нафтогаз України" Андрієм Фаворова 1 липня в 19.00 в прямому ефірі телеканалу ZIK, щоб обговорити проблеми української газової галузі.

Про це Насалик написав на своїй сторінці в Facebookв відповідь на відмову Фаворова від участі з ним в боях без правил (ММА).

"Отже, якщо бою не буде, я готовий зустрітися з вами на публічному майданчику для обговорення болючих проблем української газової галузі. Чекаю вас в понеділок о 19.00 на телеканалі ZIK. Приходьте, буде цікаво! І корисно", - написав міністр.

Насалика не здивувала відмова Фаворова від участі в бою ММА, "так як ММА - це для справжніх чоловіків, для сильних духом і тілом", але здивувала його "обізнаність як учасника конкурсу на ліцензії на умовах СРП його результатів", зазначив міністр.

"Мені, наприклад, як голові Міжвідомчої комісії вони ще не відомі. Так, може, це вже справа НАБУ або ГБР? Нехай вони поцікавляться, звідки у вас дані про переможців і переможених на цих конкурсах?", - підкреслив Насалик.

Нагадаємо, конфлікт між Насаликом і Фаворова почався після інтерв'ю міністра виданню "Главком", в якому він звинуватив державну газовидобувну компанію "Укргазвидобування" в зриві планів щодо підвищення видобутку газу.

"Усі запаси передавалися в державну компанію "Укргазвидобування", яка з 2016-го і до 2020 року повинна була наростити видобуток газу з 14,5 млрд м³ до 20 млрд (згідно зі Стратегією 20/20). Але вони просто утилізували близько 40 млрд грн, не отримавши ніякого результату", - сказав Насалик.

Відповідаючи на питання про колишнього директора "Укргазвидобування" Олега Прохоренко, міністр сказав: "Чесно кажучи, я б набив йому морду".

Фаворов заступився за свого попередника, викликавши Насалика на бій в проекті "Бокс білих комірців". Міністр у відповідь заявив, що "білі комірці" - для інституту "шляхетних дівчат", і викликав опонента на бій без правил. Від участі в бою без правил Фаворов відмовився, заявивши при цьому, що "бої без правил - це коли очолювана Вами міжвідомча комісія ставить під сумніви результати відкритого конкурсу на ліцензії на умовах СРП і перемогу в ньому державної компанії" (за інформацією Міненерго, комісія ще що не завершила свою роботу, тому результатів конкурсу ще немає - ред).