RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Запаси газу в Україні досягли семирічного максимуму

Обсяг природного газу в підземних сховищах України (ПСГ), накопичений для проходження зимового сезону 2019-2020 років, перевищив семирічний максимум.

Про це в Facebook повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

За даними компанії, за станом на 7 вересня в сховища було закачано понад 18,7 млрд куб. м газу.

"Зараз в підземках вже більше 18,7 млрд кубометрів газу. Це максимальний рівень запасів в сховищах за останні 7 років", - йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначили, що закачування газу в сховища триває, щодня запаси палива поповнюються на 78 млн куб. м.

"Пройдемо і шостий (сезон без прямих закупівель у Росії - ред.)", - підкреслили в "Нафтогазі".

Україна не купує газ на кордоні з Росією з 26 листопада 2015 року. Київ не проти відновити імпорт газу з РФ, проте російська сторона відмовляється виконувати свої зобов'язання за контрактом.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році російський "Газпром" відмовився виконати рішення Стокгольмського арбітражу і відновити поставки природного газу в Україну , незважаючи на отриманий від "Нафтогазу" аванс. Як пояснення такого рішення російський монополіст послався на те, що сторони не підписали додаткову угоду до діючого контракту на поставку палива, яке російська сторона вважає обов'язковим у таких випадках.

Незабаром після цього "Газпром" оголосив про початок процедури розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на поставку і транзит газу.