RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Політолог розповів про небезпеку прийняття проекту 1210 для енергонезалежності України

Прийняття у Верховній Раді законопроекту 1210 призведе до від'їзду іноземних інвесторів, чиє місце в Україні потім займе російський великий бізнес. Це призведе до часткової втрати енергонезалежності країни.

Про це заявив політолог Ігор Попов у себе на сторінці Facebook.

Так, він розказав про від'їзд іноземного бізнесу, що стався через підготовку проекту про підвищення ренти на залізну руду.

"З'явилися новини про зупинку виробництва на Дніпровському металургійному комбінаті в Кам'янському. Перед тим про плани зупинки частини виробництва оголосив Арселор Міттал та ДМЗ в Дніпрі. Мабуть, математика, закладена в змінах податкового законодавства в законопроекті 1210, не знаходить підтвердження в практиці українських промисловців", - зазначив експерт.

Ігор Попов додав, що через прийняття проекту Україна почне програвати конкуренцію на глобальних ринках сировини і втратить значні надходження до бюджету.

"Підвищення ренти робить нерентабельним поставки українського прокату на китайський ринок. Лібертаріанці (нардепи фракції "Слуга народу" – "Апостроф") пропонують встановити ренту вищу, ніж у країнах-конкурентах (Австралії, Бразилії чи Казахстані). Основні ринки після закриття українських виробників займуть російські компанії", - заявив він.

Також він розказав про песимістичні сценарії російської енергетичної експансії в Україні.

"Може, в цьому і полягає економічна складова "Формули Штайнмайєра"? До речі, імпорт електроенергії з Росії вже розпочинається. Залишається продати "Турбоатом" і газотранспортну систему росіянам (через міжнародні консорціуми звичайно), аміакопровід включити до російського холдінгу, і відновити поставки ТВЕЛів на всі атомні станції", - додав він.