RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Лещенко опублікував секретні документи ДТЕК про енергоринок, фото

Сергій Лещенко опублікував секретні документи з офісу компанії Ріната Ахметова ДТЕК під назвою "Заходи щодо коригування регуляторного середовища".

Фото з'явилися в Telegram-каналі екс-нардепа.

"Бажання Ріната Ахметова переписати правила енергоринку під себе ні для кого не секрет. Але я вперше публікую оригінал документів з офісу ДТЕК", - пише Лещенко.

Раніше в.о. міністра енергетики Буславец заборонила виробництво електроенергії з газу, що вигідно олігархові Ринату Ахметову. "Комерційний інтерес в тому, щоб все купували вугілля, а 90% вугілля видобуває компанія ДТЕК, яка продає його за цінами набагато вищі за світові", пише він.

Сергій Лещенко зазначає, що за останні місяці ДТЕК встигла домогтися ряду рішень, щоб усунути конкурентів з ринку:

- Повна заборона імпорту електроенергії, навіть з Білорусі.

- Мито на імпорт вугілля марки Г в розмірі аж 65%.

- Зупинка трьох блоків АЕС.

- Заборона "Енергоатом" проводити аукціони для продажу е / е за двосторонніми договорами.

- Заборона тепловим електростанціям використовувати газ для виробництва електроенергії (тепер тільки вугілля).

"Ці дії спрямовані на переділ ринку в інтересах ДТЕК Ахметова, у якого 70% потужностей теплоелектростанцій і 90% видобутку вугілля, але які програють конкуренцію на ринку. Саме для обмеження конкуренції на ринку Ахметову потрібні лояльні чиновники, без цього його енергетичний бізнес - банкрут. Тепер Ахметов зможе продавати додаткових 0,5 млн тон вугілля на місяць. А це дозволить йому заробити додаткову чистий прибуток більше 300 млн грн на місяць або 3,6 млрд грн на рік", - резюмує Лещенко.

Раніше народний депутат Ганна Скороход заявила про те, що підняття тарифів на електроенергію для населення планується в інтересах компанії ДТЕК.