RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Захистили" українців: "Нафтогаз" оригінально пояснив подорожчання газу в півтора рази

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" у червні виставила своїм клієнтам ціну блакитного палива за місячним тарифом в 11,94 грн/куб.м (з ПДВ без вартості доставки), що на 50% дорожче від річного тарифного плану в 7,96 грн / куб.м.

Про це повідомляється на сайті державної компанії.

У компанії пояснили зростання тарифів високою ціною газу на європейських ринках - понад 270 дол. за 1000 куб. м. Вона є однією з найвищих за останні 4-5 років і на початку червня продовжувала зростати.

Водночас у "Нафтогазі" заявили, що висока ціна "Місячного" підтверджує ефективність річного тарифного плану "Фіксований", покликаного "захистити клієнтів від цінових коливань на ринку".

А в липні компанія має намір представити нову пропозицію - сезонний тарифний план з можливістю оплати рівними частинами.

"У клієнтів газопостачальної компанії, які підключили тарифний план "Річний" у минулому році, умови не змінюються, як і ціна на газ, яка зафіксована умовами укладеного договору та строком до його завершення", - запевнили в групі.

Нагадаємо, глава комітету з ЖКГ Громадської ради при КМДА Олег Попенко попередив, що з ростом ціни газу будуть дорожчати опалення і гаряча вода.