RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про співпрацю "Антонова" з компанією Ілона Маска

Українська компанія "Антонов" звернулася до міністерства транспорту США з проханням надати дозвіл на позаплановий переліт вантажного літака AN-124-100 "Руслан" з Лос-Анджеласа до Флориди з метою перевезення великогабаритного вантажу компанії SpaceX.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на американський інформаційний сайт авіаперевезень Daily Airlines Filings.

"Компанія "Антонов" справжнім подає заявку на застосування надзвичайного виключення згідно §40109 (g) та §41703 (с) 49 розділу Кодексу законів США з тим, щоб дозволити "Антонову" здійснити односторонній вантажний чартерний переліт для транспортування великогабаритних ракетних комплектуючих", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що мова йде про частину головного обтічника ракети, яка буде транспортуватися з аеропорту в Лос-Анджелесі в Тітусвілль або безпосередньо до мису Канаверал, штат Флорида. Вказується, що переліт запланований в період з 10 по 13 січня на літаку AN-124-100 "Руслан" в інтересах компанії Space Exploration Technologies Corp ("SpaceX").

У заявці також описуються габарити і вага вантажу, які становлять 1788 см на 564 см на 417 см вагою приблизно 28,1 тонни. Своєчасне транспортування цього обладнання "є критично важливим".

Як писав раніше "Апостроф", ДП "Антонов" підписало з китайською компанією Aerospace Industry Corporation of China угоду про співпрацю щодо літака Ан-225 "Мрія", який є найбільшим в світі і поки існує в єдиному екземплярі.