RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Зникли" мільйони доларів: у військового заводу Малишева виникли великі неприємності

Харківський завод імені Малишева, який спеціалізується на виробництві і модернізації легкої і важкої бронетехніки, заборгував "Укрспецекспорту" величезну суму.

Про це йдеться в листі від 17 лютого.

У ньому говориться, що протягом 2019-2020 років "Укрспецекспорт" перерахував на рахунки заводу 804 млн гривень, в тому числі в січні-лютому цього року - 81 млн. При цьому заводом за вказаний період передано продукції для продажу на суму всього 406 мільйонів гривень.

У документі йдеться, що завод Малишева систематично порушує терміни передачі продукції, що призводить до порушення зобов'язань перед іноземними замовниками. У підсумку це може призвести до втрати Україною міжнародних ринків збуту озброєння і військової техніки.

Також зазначається, що зобов'язання заводу з передачі продукції для продажу в 2020 році складають більше 58 мільйонів доларів США.

"З урахуванням викладеного, інформуємо Вас, що подальше перерахування коштів... неможливо", - йдеться в листі.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці грудня 2019 роки після скандалу на Харківському КБ ім.Морозова - найбільшому українському підприємстві з розробки бронетехніки - був призначений новий директор.