RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Подарунки" для російських окупантів: боєприпаси 122 та 152 мм вперше виготовили в Україні - Укроборонпром

Напередодні Різдвяних та Новорічних свят державний концерн "Укроборонпром", який є стратегічним виробником озброєння та військової техніки в Україні, приготував подарунки для російських окупантів - йдеться про налагодження виробництва боєприпасів калібру 122 та 152 міліметрів, а також міни калібру 120-мм.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook"Укроборонпрому".

Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО вже не перший місяць. Випуск йде роззосережено, на різних потужностях, в тому числі країн-партнерів. Боєприпаси, вироблені "Укроборонпромом", мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються.

"В українців сформувався стереотип, що ми воюємо лише закордонною зброєю, нічого не виробляючи самі. Але це не так. Українська оборонка не розповідає про свої успіхи з міркувань безпеки. Та ми хочемо, щоб українці пишалися своєю країною, власними військовими розробками", - розповіли у державному концерні.

В "Укрооборонпромі" наголошують, що вже незабаром ці подарунки від українців російські окупанти прийматимуть по всій лінії фронту.