RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Загроза нацбезпеці": У ДержККБ "Луч" прокоментували дії Держаудитслужби

ДП "ДержККБ "ЛУЧ" 19 вересня офіційними листами звернулося до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, секретаря РНБО Олексія Данілова, міністра з питань стратегічних галузей промисловості та Генерального директора АТ "Українська оборонна промисловість" із проханням врегулювання відповідності висновків Держаудитслужби законодавству.

Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці підприємства.

У КБ "ЛУЧ" вказують, що зіткнулися із внутрішніми чинниками, які ускладнюють виконання поставлених завдань розробки та виробництва зброї.

Зокрема, йдеться про те, що позиція посадових осіб Держаудитслужби щодо заборони включення прибутку до складу ціни створила загрози національній безпеці та оборони держави. Через це у представників оборонної галузі висновки Держаудитслужби "викликають здивування та обурення", спричиняють розбіжності та судові процеси між органами влади у період воєнного стану. Наразі матеріали ревізії ДАС передано правоохоронним органам, відкрито кримінальні провадження.

У підприємстві вказують, що в такому штучному виникненні загроз зацікавлена передусім російська федерація, і раніше ДП "ДержККБ "ЛУЧ" зазнавало перепони у вигляді наклепів та бюрократичних перешкод власній роботі через дії країни-агресорки.