RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Смартфони замість каси: в Україні запустили експеримент з "електронним чеком"

Державна фіскальна служба України (ДФС) включила до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій 8 новітніх моделей програмних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Відзначається, що перелік програмних комплексів, що беруть участь в експериментальному проекті, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 26.03.2019 № 121.

До цього переліку увійшли новітні моделі 7 вітчизняних компаній - учасників експериментального проекту і система "E-Receipt (e-Чек) електронний чек", розроблена ДФС.

"Функціональні компоненти системи E-Receipt дозволяють суб'єкту господарювання - продавцю, застосовуючи персональні комп'ютери, планшети, смартфони, здійснювати реєстрацію розрахункових операцій і передавати звітну інформацію (чеки, z-звіти) до ДФС, покупцеві - переглядати інформацію про чеків в Електронному кабінеті", - йдеться в повідомленні.

У ДФС пропонують скористатися новими моделями всім суб'єктам господарювання.

Експеримент триватиме до 31 грудня 2019 року. За його результатами Міністерство фінансів прийме рішення про новітні моделі, які не підлягають зняттю з реєстрації, і відповідно, будуть рекомендовані до промислової експлуатації.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", раніше державний ПриватБанк запустив послугу онлайн-обміну валют в Приват24 і всіх терміналах самообслуговування банку.