RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​В Україні зламали популярну систему оплати: до чого тут Зеленський

Платіжний сервіс LiqPay ПриватБанку спробували використати для реклами команди Володимира Зеленського.

Про це повідомляє прес-служба держбанку.

За словами глави прес-служби ПриватБанку Інни Музичук, деякі користувачі з учорашнього дня при спробі оплатити щось в інтернет-магазині через сервіс liqpay, потрапляли на сайт одного з кандидатів в президенти.

"Єдиним офіційним ресурсом і веб-сайтом сервісу миттєвих платежів LiqPay є liqpay.UA", - повідомили в ПриватБанку, який є розробником і власником сервісу оплати в мережі.

За словами Музичук, перенаправлення на сайт штабу одного з кандидатів здійснює не ПриватБанк, а власник домену liqpay.COM.

"Будь-які інші сайти та доменні імена, які мають у своїй назві схожі з офіційним сервісом LiqPay символи, не використовуються банком і не мають відношення до роботи сервісу. Тільки liqpay.UA є офіційною ТМ", - говроітся в заяві ПриватБанку.

"Поясню простою мовою, якщо ви зайшли в інтернет-магазин, оплачуєте через Лікпей, а вас викидає на рекламу" зеленого "кандидата, то це означає, що інтернет-магазин використовує стару посилання. Така переадресація при оплаті відбувається тільки в тих інтернет-магазинах , які використовують на своїх сайтах застарілі з літа 2017 року протоколи підключення до Liqpay ", - повідомила Музичук.

У ПриватБанку радять власникам інтернет-магазинів оновити протоколи і користуватися офіційним сервісом ПриватБанку.

Експерт в області IT Микола Турнавіотов заявив про те, що сервіс liqpay був зламаний.

"Важливо: liqpay був зламаний. ПриватБанк вже працює над інцидентом ", - повідомив він в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", раніше кіберспеціалісти ЄС і України провели спільні навчання для відображення кібератаки з боку Росії.