RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Оплата особою: в Росії відзначилися дивною ініціативою для громадян

У Росії хочуть запустити систему оплати товарів і послуг в магазинах по зображенню обличчя.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на джерела.

Ініціатором новації стала російська телекомунікаційна компанія "Ростелеком", яка є оператором Єдиної біометричної системи (ЄБС), яка заробила рік тому.

За інформацією джерел видання, прототип рішення для оплати особою "Ростелеком" спільно з банком "Російський стандарт" планують презентувати на форумі фінансових технологій Finopolis. В рамках прототипу за допомогою особи можна буде купити каву в кавомашині. Поширювати функцію на широкий ринок можуть почати в кінці осені.

Для оплати за допомогою ЄБС необхідно буде прив'язати свою банківську карту до біометричного зразка в додатку "Ростелекома" або банку, що підтримує оплату по обличчю. Операції до 1 тис. рублів будуть можливі без пред'явлення карти, для покупок сумою вище потрібно буде ввести код перевірки. Зараз така практика працює в Китаї.

За словами представника "Ростелекома", що підтвердив виданню запуск проекту, процедура оплати особою "істотно прискорить процес" купівлі.

Як повідомляв "Апостроф", влада України має намір обкласти спеціальним податком фізосіб-підприємців, що працюють в IT-галузі.