RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Google Play виявили новий вірус, який краде паролі від банківських карток: як працює "троян"

У смартфонах з’явився новий вірус Vultur, який поширюється через Google Play та може вкрасти всі дані з пристрою, включно з паролями та банківськими картками. Гроші хакери знімають у найбільш вигідні для них моменти, зокрема коли людина отримує зарплатню.

Про це повідомляє Computer World.

Фахівці з кібербезпеки з Нідерландів повідомили про появу нового вірусу Vultur. Він поширюється через Google Play і розрахований на крадіжку паролів від банківських карток, а також криптовалютних гаманців. Вірус здатний красти особисті паролі від кабінетів в онлайн-банкінгу.

Технічно Vultur — троянська програма, яка вміє зчитувати інформацію прямо з екранів смартфонів. На це у "трояна" йде всього кілька секунд. Крім того, вірус може аналізувати програми на смартфоні, щоб з'ясувати, наскільки активно власник гаджета користується програмами онлайн-банкінгу.

Отриманими даними хакери можуть скористатися в будь-який момент – наприклад, почекати, коли жертва отримає зарплату, щоб вкрасти якомога більше.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з'явилася нова схема шахрайства в інтернеті. Хакери пропонують пройти соцопитування за грошову винагороду.