RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Її чекали п'ять років: Facebook додав в Messenger телефонні і відеодзвінки нову функцію

Соціальна мережа Facebook, яку раніше випередив Tik Tok за кількістю завантажень, додала в Messenger оновлення, на яке користувачі чекали 5 років. А саме - наскрізне шифрування для голосових та відео-дзвінків.

Про це повідомляє The Verge.

Компанія оголосила, що сьогодні впроваджує це нововведення разом із новими засобами управління зникаючими повідомленнями. Деякі користувачі також отримають доступ до додаткових тестових функцій, пов'язаних із шифруванням.

Facebook Messenger отримав наскрізне шифрування текстових повідомлень у 2016 році, коли гігант соціальних мереж додав в застосунок функцію секретних чатів. Тепер цей режим підтримує і дзвінки. Facebook заявив, що впроваджує цю функцію в міру зростання інтересу до голосових і відеодзвінків. Компанія каже, що в даний час користувачі Messenger здійснюють понад 150 мільйонів відеодзвінків в день.

WhatsApp вже деякий час пропонує дзвінки з наскрізним шифруванням, що не дозволяє нікому, крім співрозмовників, бачити зміст бесіди. Аналогічні можливості пропонують і ряд месенджерів інших компаній, включаючи Telegram, Zoom, Signal і FaceTime від Apple.

Раніше ходили чутки, що Facebook може розгорнути єдину систему обміну повідомленнями з наскрізним шифруванням для WhatsApp, Messenger і Instagram, але цього поки не відбулося.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Telegram з'явилася функція зробити відеодзвінок на 1000 людей.