RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вихід Ryanair з України: з'явився важливий прогноз про повернення

Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair може повернутися в Україну після врегулювання низки питань з українською стороною.

Про це заявили чиновники та експерти в коментарях "Апострофу".

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, повернення Ryanair можливо після призначення "адекватного" керівника аеропорту "Бориспіль".

Експерти також не виключають такого сценарію.

"Наскільки я знаю, Ryanair часто йде, а потім знову приходить. Це тактика ведення переговорів", - сказав консультант Центру транспортних стратегій (ЦТС) Андрій Ісаєв.

Він підкреслив, що на Ryanair світ клином не зійшовся - в Україні працює досить лоукостерів, хоч і не таких дешевих, як ірландці, але такі країни як наша, де немає жорсткої конкуренції, цікаві іноземним авіаперевізникам.

З ним згоден і авіаційний експерт В'ячеслав Коновалов. На його думку час повернення Ryanair - два-три роки.

Він вважає, що скандал з Ryanair навряд чи серйозно зашкодить міжнародному іміджу України, поскуольку все знають що ірландський перевізник - є досить скандальним інвестором.

"Тому з цієї точки зору багато зрозуміють, що не вийшло - буває. З іншого боку, якщо вже зайшла на ринок Ryanair, то це - маркер, на який багато хто орієнтується. Сюди будуть прагнути інші лоукости, інша справа, що вони вже побачили на прикладі Ryanair, що великий знижки тут не отримаєш, і будуть враховувати цей досвід ", - зазначив він.

Докладніше про перспективи повернення Ryanair на український ринок авіаперевезень читайте в матеріалі "Ryanair може повернутися в Україну: стали відомі умови і терміни", який опублікований на "Апостроф".