RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Чекає свого часу: з'явилися фото недобудованого українського літака-гіганта

У мережі з'явилися фото недобудованого літака Ан-225, близнюка легендарної "Мрії", який вже 29 років стоїть на заводі держпідприємства "Антонов".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначається, що спочатку амбітна космічна програма СРСР передбачала будівництво мінімум 10 літаків-гігантів Ан-225, однак, її згорнули, і другий літак залишився стояти побудованим лише на 70%.

У величезному цеху стоїть фюзеляж, який через роки залишився в ідеальному стані, а також планер і хвіст літака. На "Антонові" багатотонну недобудовану "Мрію" називають "друга дівчинка".

Фахівці могли б завершити будівництво літака протягом декількох років, проте, на це немає грошей, і складно навіть сказати, у скільки це обійдеться, - попередньо, сума становить близько $300 мільйонів.

Уже кілька років "Антонов" веде переговори з Китаєм про завершення будівництва літака із застосуванням сучасних льотних приладів і обладнання, - продавати "дівчинку" не збираються і шукають шляхи спільної експлуатації.

Варто зауважити, що Ан-225 "Мрія" визнаний найбільшим і найпотужнішим в світі транспортним літаком, - він важить 640 тонн, здатний везти ще 200 т. У Книгу рекордів Гіннеса внесено 240 рекордів "Мрії".

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", в Китаї збираються побудувати два літаки Ан-225 "Мрія" за ліцензією "Антонова".