RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Євробляхерам в Україні пригрозили серйозними штрафами

З кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися до власників авто на єврономерах, зростуть до 170 тисяч гривень. В окремих випадках передбачається можливість конфіскації таких авто.

Про це повідомила прес-служба головного управління Державної фіскальної служби в Донецькій області.

"Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на эврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує. До того ж, з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тис. грн, а в окремих випадках передбачається можливість конфіскації таких авто", - відзначили в прес-службі.

При цьому у відомстві нагадали, що вступили в силу закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України в частині щодо оподаткування та розмитненні авто на єврономерах.

Однією з норм передбачено звільнення від відповідальності за порушення митних правил тих осіб, які ввезли такі авто в період з 1 січня 2015 до 24 листопада 2018 року і порушили норми митного законодавства України, проте звернулися в митницю для їх легалізації в термін до кінця травня 2019 року.

Митниця звернулася до всіх власників машин з іноземною або тимчасовою реєстрацією з проханням своєчасно пройти процедуру оформлення транспортного засобу.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", 25 листопада вступили в силу закони №8487 та №8488, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.