RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Зеленський спантеличив Раду пропозицією по штрафам для евробляхерів

Президент України Володимир Зеленський вніс в Верховну Раду законопроект, яким пропонує відстрочити штрафи для нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією.

Такий законопроект зареєстрований у Верховній Раді, передає "УНН".

Текст законопроекту №10462 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України" станом на 14:50 17 липня на сайті Верховної Ради відсутній.

Заступник глави Офісу Президента Руслан Рябошапка уточнив, що мова йде про відстрочку застосування штрафів ще на 90 днів.

З 25 травня в Україні повинен був вступити в силу ряд обмежень і штрафів для власників автомобілів з європейської реєстрацією. Однак в травні початок дії покарань за їзду на нерозмитнених авто перенесли на 3 місяці - до 24 серпня.

Президент України Володимир Зеленський також скликав позачергове засідання Верховної Ради у четвер, 18 липня. На порядку денному три питання: незаконне збагачення, Антикорупційний суд і законопроект №10462 про авто на Єврономер, повідомив у своєму Facebook народний депутат України 8-го скликання Олексій Мушак.

При цьому він висловив сумнів у доцільності такого засідання.

"Який сенс проводити нам нові голосування, коли президент не підписує вже прийняті закони? Наприклад, закон про ТСК (тимчасові слідчі комісії - ред.), де передбачається процедура імпічменту, але який Зеленський чомусь не підписує", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Зеленський пообіцяв переглянути законодавство про розмитнення автомобілів на єврономерах, як тільки буде сформована нова Верховна Рада.