RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Tesla з'явився конкурент: опубліковані перші фото і відео електрокара Porsche Taycan

Німецька автомобільна компанія Porsche представила перший у своїй історії електрокар - Taycan.

Про це повідомляє Autonews.

Серійний Porsche Taycan практично ідентичний концепту Mission E, який був показаний в 2016 році на мотор-шоу в Парижі.

За словами розробників, Taycan став першим в світі серійним електрокаром з бортовою системою на 800 вольт. Решта подібні автомобілі використовують 400-вольтів схему.

Новинка має два електромотора, по одному на кожній осі. Це забезпечує повний привід автомобіля. Також авто оснащено 2-ступінчастою коробкою передач, перша з яких служить для розгону седана, а друга "довга" передача служить для "збереження резервів потужності".

Porsche Taycan представлений в двох топових модифікаціях Turbo і Turbo S. Друга з них здатна розганятися до "сотні" за 2,8 секунди. Запас ходу 450 кілометрів. Максимальна швидкість обох модифікацій 260 км на годину.

Спеціальна система швидкої підзарядки всього за 5 хвилин дозволяє накопичити достатню кількість енергії, щоб проїхати до 100 кілометрів. З 5% до 80% при ідеальних умовах запас батарей ємністю 93,4 кВт-год можна поповнити за 22,5 хвилини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео, на якому видно, як елітний автомобіль марки Porsche Cayenne буквально провалився в калюжу. Машина "пірнула" в воду з капотом.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесТранспорт
Теги: Porsche