RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

"Укрзалізниця" запускає поїзди на Західну Україну: названо дату та доступні маршрути

"Укрзалізниця" почала продавати квитки на потяги в західні області України з 4 квітня, з врахуванням оновленних правил перевезень.

Про це написав у Facebook в.о. голови правління УЗ Іван Юрик.

"Суботній анонс - сьогодні відкриємо продаж квитків на довгоочікувані поїзди в західному напрямку. Ми точково отримали дозвіл регіональних комісій. Правда, туди рух стартує не з 1 червня, а з 4 червня. Слідкуйте за офіційними повідомленнями", - зазначив він.

Йдеться про поїзди №1/2 Івано-Франківськ - Костянтинівка, №7/8 Київ - Івано-Франківськ, №29/30 Київ - Ужгород, №98/97 Ковель-Київ, №749/750 Київ - Івано-Франківськ та №772/771 Хмельницький - Київ.

Квитки на ці поїзди можна придбати в касах та онлайн.

Іван Юрик також повідомив, що 1 червня о 6:12 відправиться перший після карантинної перерви поїзд Інтерсіті на схід країни - Київ-Костянтинівка.

Керівництво УЗ перевірило готовність до відновлення руху швидкісних поїздів.

"Місця продаються в шаховому порядку, на даний момент тільки по 50% квитків у вагоні. Всього з понеділка поїде 7 пар Інтерсіті. Буде максимальна санітарна обробка згідно з усіма правилами, обов'язково - скринінг температури та маски. Для безпеки просимо пасажирів обмежити переміщення між вагонами" , - зазначив Юрик.

У поїздах буде заборонено продаж продуктів харчування. При цьому в нічних поїздах провідники зможуть запропонувати пасажирам лише воду у пляшках.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві інфраструктури назвали точні дати запуску автобусів, поїздів та авіаперевезень в Україні.

27 травня "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на деякі поїзди далекого сполучення, які відправилися в рейси з 1 червня.