RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Зроблено в Україні": в ЗАЗ заявили, що будуть виробляти автомобілі концерну Renault для українського ринку

На "Запорізькому автомобілебудівному заводі" (ЗАЗ) починається виробництво автомобілів Groupe Renault.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії.

Як відзначили представники підприємства, партнерство з Renault дає новий поштовх розвитку флагману українського автомобілебудування. В рамках підготовки до запуску виробництва на заводі було впроваджено систему стандартизації якості "Alliance Production Way", яка працює на всіх підприємствах Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance в світі. Таким чином, виробничі потужності ЗАЗ тепер повністю відповідають міжнародним стандартам провідного міжнародного виробника.

Представники ЗАЗ не стали розкривати деталей про співпрацю з великим брендом, пообіцявши, що інформацію про моделі, обсяги виробництва і ринки збуту незабаром буде надано окремо. На сьогоднішній день, ЗАЗ - це єдине в Україні підприємство, здатне надати повний цикл виробництва легкових автомобілів. Завод також має технологічні можливості виробляти легку комерційну техніку, вантажні автомобілі і автобуси, які відповідають усім вимогам ЄС. Так, в 2020 році на підприємстві було налагоджено виробництво декількох моделей автобусів, які користуються попитом у Європі.

"Ми пишаємося тим, що реалізуємо цей проект, який створить нові робочі місця і сприятиме розвитку вітчизняного автопрому. Локалізована збірка дозволяє нам залишатися у безпосередній близькості від наших клієнтів і адаптувати пропозицію і сервіс до потреб ринку", - заявив глава правління ЗАЗ, Микола Євдокименко.

"Український ринок має для нас високий потенціал завдяки своєму місцю розташування і зростаючому інтересу до нових автомобілів. Група Renault має сильні позиції в Україні і зберігає своє лідерство на ринку. Цей проект означає, що ми і наші партнери впевнені в тому, що бренди "Зроблено в Україна" будуть на тому ж рівні якості, що і продукція інших заводів Групи Renault", - прокоментував керуючий директор Groupe Renault Export Регіон Євразія Макс Міссана.

ПАТ "ЗАЗ" є найбільшим виробником авто в Україні. Тільки за останні два десятиліття з конвеєра підприємства зійшло понад 1 000 000 одиниць автомобільної техніки. У "ЗАЗ" хороша історія співпраці з міжнародними автовиробниками: Daimler AG, Opel, GM, KIA, Chery.

Як відзначили в Запоріжжі, співпраця з Groupe Renault "дозволить не тільки зберегти ЗАЗ, а й відкриє новий етап в українському автомобілебудуванні". На ЗАЗ пообіцяли забезпечити високу якість збірки нових авто і створити нові робочі місця.

Groupe Renault - компанія, яка займається виробництвом автомобілів з 1898 року і представлена на ринках 134 країн. В 2019 вона реалізувала 3,8 млн автомобілів. Groupe Renault володіє брендами Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine. З 2017 року є мажоритарним акціонером "АВТОВАЗ", і володіє брендом LADA.