RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У ЗАЗі заявили про плани поставляти автобуси в країни ЄС

"Запорізький автомобілебудівний завод" проводить сертифікацію на відповідність вимогам Євро-6 нової модифікації автобуса ЗАЗ А10. Виробництво 10-метрового низькопідлогового А10, що відповідає європейським екологічним стандартам, буде запущено найближчим часом, стверджують в компанії. За словами керівництва підприємства, це пов'язано з планами розширення присутності продукції заводу на зарубіжних ринках, в тому числі, ринках країн ЄС.

Також в ЗАЗ заявили про розширення лінійки автобусів малого класу для внутрішнього ринку, повідомляє прес-служба корпорації "УкрАВТО".

"Крім техніки нового екологічного стандарту протягом найближчого місяця ми починаємо виробництво автобуса ЗАЗ А09, який призначений для обслуговування приміських маршрутів в Україні. Автобус буде відповідати екологічному стандарту Євро-5 і комплектуватиметься двигуном і трансмісією Mercedes-Benz. Крім цього, ми ведемо роботу над розширенням асортименту автобусів малого класу, і в цьому місяці чекаємо на отримання сертифіката на модель ЗАЗ А08 "місто", - зазначив голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко.

Нагадаємо, що ЗАЗ має потужності для повного циклу виробництва автомобілів. У цьому році на заводі було налагоджено виробництво автобусів малого класу ЗАЗ А08 "передмістя" для експлуатації на приміських маршрутах і ЗАЗ А08 "шкільний" для перевезення дітей. До кінця року сімейство А08 поповнить модифікація "місто": випробування нового автобуса завершені, він проходить сертифікацію на відповідність вимогам Євро-5.

Запорізький автомобілебудівний завод є найбільшим виробником автомобілів в Україні. Підприємство має необхідне сучасне обладнання для випуску автомобілів. За 20 років з конвеєра підприємства зійшло понад мільйон одиниць автотехніки. Підприємство має досвід виробництва легкої комерційної техніки і вантажних автомобілів. Завод також виробляє автобуси малого і середнього класу. У 2020 році на підприємстві була впроваджена система стандартизації якості Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance - Alliance Production Way.