RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Укрзалізниця зекономить мільярди в рік на електроенергії завдяки рішенню уряду - Кубраков

Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами", тим самим створивши умови для оптимізації закупівель електроенергії "Укрзалізниці".

Це дозволить економити кілька мільярдів гривень щороку, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Таким чином уряд дозволив Енергоатому та іншим суб’єктам Державної генерації продавати електроенергію Укрзалізниці на період до 3-х років за спеціальною спрощеною процедурою", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, через недосконалу та непрозору організацію закупівель процес постачання електроенергії був нестабільним, дорогим і часом призводив до збоїв у діяльності УЗ.

"Витрати Укрзалізниці на електроенергію у 2019 році становили 8,48 млрд грн, а у 2020 – 7,6 млрд грн. Сьогоднішнє рішення уряду допоможе Укрзалізниці економити кілька мільярдів гривень щороку", - зазначив міністр.

Олександр Кубраков додав, що прийняття постанови є хорошим прецедентом взаємовигідної кооперації державних гравців, адже "Укрзалізниця" має прогнозований та рівний графік споживання електроенергії і є ідеальним клієнтом для НАЕК "Енергоатом".

Нагадаємо, заступник голови ОП, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше розповів, що в рамках City Express планують запустити зручне приміське сполучення у Києві, Харкові та Дніпрі.