RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Укрзалізниця отримала чергові 15 станцій Starlink

Чергові 15 станцій супутникового інтернету Starlink надійшли до Укрзалізниці від однієї з найбільших IT-компаній України – N-iX.

Про це повідомила пресслужба перевізника.

УЗ отримала 10 пристроїв Starlink першого покоління та 5 – другого.

"Дякую всім нашим партнерам та бізнесу за підтримку Укрзалізниці в цей складний час. Залізниця стала першою державною компанією, яка під час війни почала використовувати Starlink. Першу станцію ми отримали на початку березня — одразу після Михайла Федорова", — зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

Станції Starlink використовуються Укрзалізницею для стабільного та надійного зв’язку критичних систем забезпечення роботу залізниці. Ці станції забезпечують безперешкодний високоякісний доступ в інтернет за допомогою орбітальних супутників, який не можна відключити або зламати.

"Попереду у нас ще багато діджитальних проєктів. Нам та нікому, крім нас, відновлювати все, що будо зруйновано війною. Це можливість побудувати нові надсучасні системні рішення", — додав Камишін.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков, виступаючи на засіданні Ради ЄС, наголосив на важливості інтеграції Укрзалізниці у транспортну систему Європейського Союзу.